Followers

Wednesday, 27 July 2011

Ramadhan

Assalamualaikum.
Alhamdulillah, dapat wahyu untuk menulis semula, harapnya apa yang ditulis tak merepek dan keanakan macam dulu. Malu sungguh bila baca entri yang dulu-dulu tu, tapi tak nak la delete. Sebabnya untuk peringatan, lagipun utk kenangan jugak. Untuk bahan gelak ketawa pun ye jugak.. hehehe


Hari ni 27hb 7 2011 (Rabu), bos tak ada, aku pergi jusco, masuk hinode, makan shushi besaa. Semalam gaji kan, jdnye keluar hinode bkn dgn tangan kosong. aku beli photo frame. besa la jugak.. Projek raye ok. heheh. Ambik kesempatan sebab gemok dijangka balik kl minggu nih, dan aku pun plan nk balik tg karang. Maka, gemok akan bertindak sebagai driver aku utk balik ke tg karang. Kalau balik naik train jgn harap la aku nk bawak segale benda dgn sourviner ceklat lgkawi n kain untuk raye. ok, ckup pasal tu. Next paragraph pulak.


Dalam bulan tujuh ni aku banyak outstation. Travel smpai naik flight pulakkan. Mula-mula Tapah, then Langkawi (Yeay! dpt fly~ jakun~jakun~~ ). Seminggu dekat langkawi, balik kl semula dan dapat wahyu kena bertolak ke Kulim pulak. wuwuwu... exciting! but tiring... huhu.. takpe, mak aku cakap tanam saham. Alasannya, nanti bila dah kahwin boleh ngelat sebab time bujang dah pulun outstation. Okay la kan, but aku pun tak kisah sbb duk bujang je kan. No need to worries psl apa-apa sbb tak ada komitmen. hee.. Ok, ckup pasal ni.

Seterusnya, cerita minggu depan dah masuk Ramadhan. Ya Allah, bestnye. Aku dah start carik lagu raye, tp bestnye semalam tengah syok downlod kat 4shared tibe2 teringat zikir2 harian pulak. downlod pulak zikir2 yang lazim orang baca. 

Erm, lupe nk cerita sekali. Masa dekat langkawi la, aku hilang sorg kawan. Sedih, aku tak sempat nk ziarah.  Terasa sgt kehilangan tu sebab kami walau tak rapat sgt tp hampir semuanya sama. form 1- 3 sekola n kelas yg sama. masuk sekolah teknik kelas n dorm yg sama. masuk politeknik yg sama walau lain course. al-fatihah.. Moga-moga arwah ditempatkan dalam kalangan org beriman.

Banyak perkara besar jadi pada aku sebelum masuk Ramadhan ni. Harapnya, aku dapat jalani Ramadhan kali ni lebih baik dari yg sebelumnya. mudah-mudahan. amin~

*bulan ogos ni aku tunggu tawaran e-pjj dari uitm jugak. harap dapat. ^^
  kawan2 yg buat rayuan pun mudah-mudahan dapat jugak. 
  kawan2 yg dapat kat jengka tu.. hehe.. hulu lagi yek? huhu. tapi takpe! yg hulu tu   lg fokus study! chaiyokkk

No comments:

Post a Comment