Followers

Friday, 29 July 2011

eh, hari ni cantik lah!

Assalamualaikum.
erm, hari ni aku rasa sgt wangi dari semalam. Sebab apa ntah.. hehe. oh ye, hari ni pun aku rase cantik dari semalam, pun tak tau sebab apa ntah. Hari ni best, sebab hari ni jumaat. Hari ni best, sebab hari ni aku pakai baju kebaye. But malam td kurang best, sebab Malaysia tak dapat tempat utk next round ke piala dunia. Takpelah Malaysia, u still my favourite ever ;)) .. tgh sambil2 key in data nih.. wuwu.. sambil jenguk fb jugak.. dan jumpa ini.. copy dr kawan je..


Lost your pen=no pen
No pen=no notes
Nonotes=no study
No study=Fail
Fail=no diploma
No diploma=no work 
no work=no money 
no money=no food 
no food=you get skinny 
you get skinny=then you get ugly 
Ugly=no love 
no love=no marriage 
no marriage=no children 
no children= alone 
alone=depression 
depression=sickness 
sickness=death
Lesson: Don’t lose your pen, you will die.. :P

huh! very the over kan? kan?? sebab tu jek pun, effect smpai bwk mati.. wuwuw


eheh.. hari ni kan, kite kan... kita kan... heheh.. kite shoping jam kat jusco tau.. hee.. beli sekali 2.. satu color putih , 1 color merah. tapi bkn dua-dua untuk kita. kita nk bagi satu dekat adik kita.. erm.. kita baik kan.. wuwu.. tau2, kita memang baik.. nak bagi yg warna merah dekat adik kite,,,hahahah.. gediks gilo


okeh2. serious mode balik....tonight ada jamuan makan malam dekat Restoran Hj. Sharin Low, Bangunan Chinese Chamber of Commerse, Jalan Ampang. wuwu, best2. makan free..   

eh, Okay lah. cuma nk ckp, yeay! esok balik tg karang. best2. boleh jumpa amer, makan sup tulang. anta baju raya. bayar duit langsir, and esok pun org wat langsir nk dtg rumah. nk pasang rel langsir mak aku cakap. 

okay lah, bubai~ 

Thursday, 28 July 2011

nikmat puasa^^

Assalamualaikum :) jumpa lagi kite yekk.. heheh

Baru keluarkan memo.
Bermula 1Ogos2011 (khas di bulan Ramadhan sahaja) ;
Masuk office - 0800
Balik             - 1600
Rehat            - 1330 hingga 1400 (Isnin - Khamis)
                       1230 hingga 1445 (Jumaat)

hoyeah! hoyeah! best giloo~

alhamdulillah, syukur dapat duduk di apartment mahsuri, sudahla dekat dengan office, 5minit jalan kaki dari rumah. Bazar Ramadhan pulak betul2 depan apartment.. syukur ya Allah..^^

DUIT KELAB.mAKAN.cARI SuRAT.BIL AIR. Bolalalala~

Assalamualaikum ^^

Semalam aku ingat hari ni jumaat, rupanya hari khamis. Kenapa aku ingat hari ni hari Jumaat? Sebabnya, hari ni ada bacaan yasin, ceramah sempena Ramadhan n makan2 dkt office. selalunya, program macam tu buat hari jumaat dkt Yayasan Ilmuwan ni. hehehehe.. Org yg betanggungjawab selalunya kat program ni ke Kulim, jd nye aku tlg serba sikit persiapan. Macam order katering and hadiah. Kelab dpt dana utk buat semua ni hasil dari bayaran monthly oleh staff YI sebanyak RM10. dan aku dah tertunggak dlm 7bln jugak la td, jd pg2 lagi dah jenguk tempat abg zaki selaku bendahari kelab. hehe.. tapi tak bayar habis pun. byr utk 5bln jek.. wuwuwu. jadiklaaa... then, 9.00am baca yasin dan ceramah dari ustaz sharizan (agaknye, xingat name ustaz). lepastu makan. Kami makan makanan yg aku order. Asalnye aku order masak lemak daging salai, sambal udang petai untuk main lauk. tapi betul2 last mnt tadi dapat tau jadi udang msk lemak cili api n daging msk kicap.. wuwu~ tapi takpela . sedap jugakk.. abis part duit kelab n makan.

Maka, bermulalah kekecohan carik surat.. wuwuwu~
En. Mat tanyakan surat YPM. aku pun carik... lamaaa~~  penat aku carik, xjumpe2. dahla doc cakap surat tu memang ada pada aku, cuma belum hantar sbb hari tu doc mintak hold dulu. punyalah aku punggah segale file, dengan rak kertas kotor pun aku selongkar. TAK JUMPA! huuu.. dah nak begenang air mate nih.. xpnh2 pulak jd camnih.. adeyhh.. at last, ada surat yg aku jumpa tp tarikh tak same. bg la jugak pada En. Mat dgn harapan doc yg salah ingat surat apa yg dia dah sign sebenarnye. and.. Yeay! En, Mat nk guna surat tu utk respon pd YPM. hehe. selamat den..

Bil air~~ tak bekesempatan lagi nk bayar.. wuwuwu.. adeyhh.. tapi, blog sempat pulak yek.. huhu.. erm, mestilah sempat sebab sambil wat keje, sambil menyelit bukak blog.. heheh.. InsyaAllah petang ni nk g bayar bil.. mesti bayar~ mesti bayar~ wuwuw

oh yek, malam nih bola!! aku dah pikir2 dalam pale nih. nk set2 supaya aku berada dalam keadaan tenang dan tenteram utk tengok bolaa.. wuwuw.. jdnye, aku putuskan utk tak masak hari nih. heheh.. bagos tak idea aku.. huu..
 erk, sedikit gambar mase dekat langkawi :



hehehe.. beshhh :))))  
ok lah.. bubai~

Wednesday, 27 July 2011

Ramadhan

Assalamualaikum.
Alhamdulillah, dapat wahyu untuk menulis semula, harapnya apa yang ditulis tak merepek dan keanakan macam dulu. Malu sungguh bila baca entri yang dulu-dulu tu, tapi tak nak la delete. Sebabnya untuk peringatan, lagipun utk kenangan jugak. Untuk bahan gelak ketawa pun ye jugak.. hehehe


Hari ni 27hb 7 2011 (Rabu), bos tak ada, aku pergi jusco, masuk hinode, makan shushi besaa. Semalam gaji kan, jdnye keluar hinode bkn dgn tangan kosong. aku beli photo frame. besa la jugak.. Projek raye ok. heheh. Ambik kesempatan sebab gemok dijangka balik kl minggu nih, dan aku pun plan nk balik tg karang. Maka, gemok akan bertindak sebagai driver aku utk balik ke tg karang. Kalau balik naik train jgn harap la aku nk bawak segale benda dgn sourviner ceklat lgkawi n kain untuk raye. ok, ckup pasal tu. Next paragraph pulak.


Dalam bulan tujuh ni aku banyak outstation. Travel smpai naik flight pulakkan. Mula-mula Tapah, then Langkawi (Yeay! dpt fly~ jakun~jakun~~ ). Seminggu dekat langkawi, balik kl semula dan dapat wahyu kena bertolak ke Kulim pulak. wuwuwu... exciting! but tiring... huhu.. takpe, mak aku cakap tanam saham. Alasannya, nanti bila dah kahwin boleh ngelat sebab time bujang dah pulun outstation. Okay la kan, but aku pun tak kisah sbb duk bujang je kan. No need to worries psl apa-apa sbb tak ada komitmen. hee.. Ok, ckup pasal ni.

Seterusnya, cerita minggu depan dah masuk Ramadhan. Ya Allah, bestnye. Aku dah start carik lagu raye, tp bestnye semalam tengah syok downlod kat 4shared tibe2 teringat zikir2 harian pulak. downlod pulak zikir2 yang lazim orang baca. 

Erm, lupe nk cerita sekali. Masa dekat langkawi la, aku hilang sorg kawan. Sedih, aku tak sempat nk ziarah.  Terasa sgt kehilangan tu sebab kami walau tak rapat sgt tp hampir semuanya sama. form 1- 3 sekola n kelas yg sama. masuk sekolah teknik kelas n dorm yg sama. masuk politeknik yg sama walau lain course. al-fatihah.. Moga-moga arwah ditempatkan dalam kalangan org beriman.

Banyak perkara besar jadi pada aku sebelum masuk Ramadhan ni. Harapnya, aku dapat jalani Ramadhan kali ni lebih baik dari yg sebelumnya. mudah-mudahan. amin~

*bulan ogos ni aku tunggu tawaran e-pjj dari uitm jugak. harap dapat. ^^
  kawan2 yg buat rayuan pun mudah-mudahan dapat jugak. 
  kawan2 yg dapat kat jengka tu.. hehe.. hulu lagi yek? huhu. tapi takpe! yg hulu tu   lg fokus study! chaiyokkk