Followers

Friday, 30 September 2011

moga aku kuat

malam tadi sedih lagi. huhu. bulan ni memang bulan nangis agaknye. hati ni tak tau la, take time to heal...

Thursday, 22 September 2011

Allah sayang saya, Allah ingat saya..

aku dilanda musibah. syukur, Allah ingat aku.. tapi aku perlu mama untuk tenangkan aku, untuk peluk aku, untuk nasihatnya.. setiap butir kata dari mulutnya, ubat untuk aku...

Thursday, 15 September 2011

im backkk with no worries..

Assalamualaikum.. Hai korang.. Lama dah tak update kan, sebabnya tak ada idea, tak ada ilham, tak ada kelapangan.  Lately ni sangat busy dekat office sebab nak raya kan, mestilah settlekan semua kerja dulu, baru laa lapang hati nanti biler cuti.

Well, kali ni aku tanpa segan silu yang tak ada tolok bandingnya, nak update sikit. hehe.. Wa dah sebat broadband sebijik woi! wahahaa.. cool tak? cool tak? memang dah lame nak ada broadband since aku pun study mode pjj kan, memang perlu sentiase ade jalur lebar. Tapi perlu tunggu standby fulus dan cari pakej yg sesuai. So to make it short, aku baru rembat semalam. and ni internet connection yg sgt fresh baru keluar dari oven.

Macam mana aku boleh terembat semalam? walhal aku bkannye tengah ade duit pun. hehe.. The story begin when i went to Maybank.. aku nak korek asb la kan.. huhu.. sadis giler idop aku. then, bila keluar maybank, hujan lebat tak hengat.. tibe2 aku nampak booth maxis broadband dekat dgn maybank ni. Duduk la berteduh dekat situ sambil-sambil tu  bolehla tanyakan pakej yang ada disamping perlukan penerangan. Ehem, yes, aku memang manusia 2in1. Masa aku emas kau! ehehehe.. dari duk melangut tunggu hujan teduh, baik aku buat something yg worth.

Alhamdulillah la, sebabnye promoter mxs tu cakap sekarang tengah ade promosi and semalam last day.  Offer tu akan jadi promosi bila kau adalah seorang kakitangan kerajaan, sayangnya aku keje swasta wei! hehe.. but..but.. promoter tu tanye, parents ade yang kerja kerajaan tak. hehe. Hape lagi.. with no second aku anggukkkk laa.. omak den kojo gomen wey~~~ heheh.. dokumen yang perlu ade adalah ic dan akuah sah yg menyatakan kita adalah kakitangan kerajaan. Po laie.. den toghus call omak den suruh fax ic dengan surat akuan. Heheh, alhamdulillah dapat! Aku ambil for free la kiranya broadband tu. sebab kalau tak kena bayar 100 wei.. mano ckup duit den. heheh.

Aku jugak dapat rebate untuk 5bulan yang pertama penggunaan iaitu hanya perlu bayar bil sebanyak 58rgt monthly yang sepatutnya adalah 68ringgit sebab aku ambik pakej 68 punyer... err, korang paham tak ayat aku.. hehe. So now im free surfing because this maxis broadband is totalyy mineeee~~~~ seronoknya.. esok balik kg tanjung karang, aku nak hebohkan kat orang kampung T________T

eh, ok lah. tu jerr.. hehe. aku nak kutip baju kat luar. nak iron baju kerja supaya senang hati nak balik tnjung karang esok.. ehehehe.. bubai ;))