Followers

Thursday, 12 April 2012

lame tak bukak

Hai.. kehkehkeh.. banyak giler sawang, habuk, spider, nyamuk, berudu dalam blog ni.. sorry. kite sembur ridsect eh, biar mati semua. sembur febreze sekali biar wangi. Inisiatif tinggi kan kite nih.. hehehe.. Memang pon!
Kenapa dah lama tak update? sebab dalam fasa muhasabah diri dalam konteks sebenar, aku takde benda pun nak gebang sebenarnya.. Tapi kali ni bukanlah bererti aku ada point untuk dikecohkan. Cuma sekadar isi masa lapang ciptaan sendiri sebab sebenarnya ada je keje aku cuma belum rase nak fokus buat kerja. Buat kerja harus happy bai.. harus ada passion bai.. barulah hidup aku rase macam ada rerama berterbangan disinari sinar mentari angin sepoi-sepoi bahasa.. kehkehkeh..

Sejak aku ada kereta ni kan, disebabkan kereta aku ada port usb untuk dicucukkan pendrive lalu diperdengarkan deretan lagu kegemaran, jadi aku selalu la jd seorang yang sangat update pasal lagu baru untuk dimuatkan dalam pendrive hijau aku yang alin belikan time sem 1 dulu tu.. kehkeh..melalalalalalutt~~~

Duit poket juga sering kurang pengudaraan. lalu menjadi kering. Puas aku tepekkan lipbalm cap nivea. Juga tidak jalan. Aku mati akal. Dalam saat kematian akal itu, datang penyelamat. Pakwe aku. kehkehkeh.. menghulurkan sedikit sebanyak duit yang dia ada supaya makwenye tidak sedih akibat kekeringan poket. Minyak kereta juga turut diisikan penuh dan melimpah ruah. Makwenya begitu gembira sekali tatkala melihat meter minyak yang mencanak2 berlumba ke takuk F. Begitu melimpah hinggakan walau perjalanan yang ditempuh begitu jauh namun minyak tidak kelihatan berkurangan di meter minyak. kahkahkah.. Makwe begitu senang hati. Pakwe juga turut memandikan kereta dan tidak lupa dikerahnya bangla carwash mem'vakum' dalaman kereta. Oh sungguh bersih. Tiada debu. Makwe begitu gembira. Ape je laa yang aku melalut nih..zzzzzzzzzzzzzz

Tapikan, aku sebenarnya teringin nk beli accesories untuk kereta aku. Tapi aku rase mcam aku kurang berseni dan lack of confident myself you know.. kehkehekh.. Sian kereta aku , togel. Takpe ye baby. Nanti kakak labur duit belikan baby accesories yang comels-comels ye.. Baby replied: meowwww~~~

Hahaha.. ok la. dah tu je. Nanti sambung.

Thursday, 9 February 2012

Mesin urut perut.


Sungguh kelakar. Tengok perut tuuu...
Ini mesin banyak pakej. Antaranya :

           RM1 untuk 3 min
           RM5 utk..... (Baca : tak pasti)
           RM.....(Baca : hmm.. tak ingat la awak)

Ada 3 pilihan pakej. Tapi aku ingat yg paling murah je, yakni yang aku try la kan.. heheh
Tak best pun pada aku, sebab aku suka mode massage yang super kuat.. Hehe. Urat dawai kan.
Tapi pakcik ni cakap best. Tak kisah la, lain orang lain citarasa. Oh ye, lokasi ni dekat aeon au2, Setiwangsa.

Tu jeh :) bubai~~

Wednesday, 25 January 2012

My first GIVEAWAY CONTEST by eDAST


Assalamualaikum. Assalamualaikum.... KITE JOIN CONTEST BUTIK eDAST :)))
Hee.. ni first time kite join contest macam ni.. eDast boutique punya angkara la ni hehehe... Tapi i likee sebenarnya.. aku bukanlah antara yang terawal join contest ni, sebab bila check dekat website eDast aku tengok ramai dah yg join... Tapi takpe, belum cuba, belum tahu.. Manala tau kalau-kalau aku adalah antara lima orang yg ada luck yg akan di select oleh pihak eDast Boutiqe utk menang contest ni kan.. ngeh~ngeh~~

Okay, apa sejarah aku dgn eDast. Firstly, aku mula kenal dgn eDast Boutiqe dari blog Fatin Liyana.. hehehe.. kantoi baca blog dia secara anonymous.. wuwu... Lepas tu aku like eDast dekat facebook... tapi tak belek2 lagi produk dia, smpailah satu masa yang aku diturunkan wahyu, aku pegi website edast... telek2 barang2 dia yg sangatla hothot.. walaupun tengok secara laju sbb masa tu aku sebenarnya tgh banyak kerja tp sempat lagi aku beli maxi dress eDast.. oleh sebab aku pengguna maybank2u, jadi sgtlah cepat proses membeli belah itu.. itu first time aku shopping online and itu pun dengan eDast.. saye sukeee~~~

yang stripes kecik2 tu lah maxi dress eDast.

Anyway, aku nak kecoh-kecohkan lagi pasal 1 benda... hehe.. semalam , aku baru tau yg aku dapat free tudung segi empat yg sangatlah comel dari eDast. Macam mana aku boleh dapat? hehehe... senang je kot, aku share status eDast. Sebenarnya dah 2kali jugak aku try share utk dpt free item dari eDast. Tapi percubaan pertama tak ada rezeki, 2nd try baru dapat. Alhamdulillah.. hehehe.. Bangga okay, sbbnya aku ni susah la nk menang contest macam ni.. tapi dengan eDast, oh i Love youu... nanti2 kite beli lagi barang dekat awak eh eDast.. hehehe..

*erk, camnih ke format join contest giveaway nih.. wuwuwu.. kite tak pernah masuk contest mcm ni. pengetahuan blog kite pun mcm haremmm.. hehehe...

Friday, 13 January 2012

At last..

Happy morning... Jumaat best kan.. hari ni aku happy sangat.. aku tidur banyak malam tadi, bila bangun pagi, mata sembab yaa ampunn.. tido manyakk.. aku mekap, supaya boleh cover area sembab tuu.. hehehe
Tapi oleh sebab skill mekap tak hebat, orang boleh perasan pulak. Malunya nak cakap mate sembab sebab tidur banyak.. hehehe.. hehehehehehehehehehehehehehehehe....

Tuesday, 20 December 2011

akronim :)

.
.
.
.
PAKWE = Padamu AKu keceWE
MAKWE = Masih AKu keceWE

^_^

Monday, 19 December 2011

Apa yang aku rasa?

Aku pun tak tau.  Sekarang ni, aku rasa nak pergi dating. HEHE. Eh taklah. Rasa nak bersuka ria. Tapi tau tak, lagi 2 minggu je lagi nak final dah. *sigh. Baru semester 1. Ada lagi 9 semester (kalau tak repeat apa-apa) aku kena harung. InsyaAllah boleh.

Aku rasa macam nak kahwinlah. Aku rasa aku dah ready apa. Aku tau masak, aku tau kemas, aku tau jaga baby, aku tau buat susu, aku tau mandikan baby, aku tau basuh berak baby, tukar pampers baby, kalau nak suruh jaga orang tua pun aku tau. Hee.. kira dah ready lah kan tu?

Aku rindu adik-adik aku lah. Yang perempuan dengan yang lelaki tu. Minggu ni nak balik, tapi adik yang perempuan tu dah balik Jitra lah pulak. Dah tak cukup korum. Mana best, tak havoc lah rumah. Hehe..

Aku sedihla. Kereta aku tak keluar lagi. Aku sedihla macam ni... wuwu~~ *sabar-sabar.. sabar itukan cantik :)

Thursday, 15 December 2011

Syukur

.
.
.
.
.
.
.
Alhamdulillah... ^_^