Followers

Thursday, 12 April 2012

lame tak bukak

Hai.. kehkehkeh.. banyak giler sawang, habuk, spider, nyamuk, berudu dalam blog ni.. sorry. kite sembur ridsect eh, biar mati semua. sembur febreze sekali biar wangi. Inisiatif tinggi kan kite nih.. hehehe.. Memang pon!
Kenapa dah lama tak update? sebab dalam fasa muhasabah diri dalam konteks sebenar, aku takde benda pun nak gebang sebenarnya.. Tapi kali ni bukanlah bererti aku ada point untuk dikecohkan. Cuma sekadar isi masa lapang ciptaan sendiri sebab sebenarnya ada je keje aku cuma belum rase nak fokus buat kerja. Buat kerja harus happy bai.. harus ada passion bai.. barulah hidup aku rase macam ada rerama berterbangan disinari sinar mentari angin sepoi-sepoi bahasa.. kehkehkeh..

Sejak aku ada kereta ni kan, disebabkan kereta aku ada port usb untuk dicucukkan pendrive lalu diperdengarkan deretan lagu kegemaran, jadi aku selalu la jd seorang yang sangat update pasal lagu baru untuk dimuatkan dalam pendrive hijau aku yang alin belikan time sem 1 dulu tu.. kehkeh..melalalalalalutt~~~

Duit poket juga sering kurang pengudaraan. lalu menjadi kering. Puas aku tepekkan lipbalm cap nivea. Juga tidak jalan. Aku mati akal. Dalam saat kematian akal itu, datang penyelamat. Pakwe aku. kehkehkeh.. menghulurkan sedikit sebanyak duit yang dia ada supaya makwenye tidak sedih akibat kekeringan poket. Minyak kereta juga turut diisikan penuh dan melimpah ruah. Makwenya begitu gembira sekali tatkala melihat meter minyak yang mencanak2 berlumba ke takuk F. Begitu melimpah hinggakan walau perjalanan yang ditempuh begitu jauh namun minyak tidak kelihatan berkurangan di meter minyak. kahkahkah.. Makwe begitu senang hati. Pakwe juga turut memandikan kereta dan tidak lupa dikerahnya bangla carwash mem'vakum' dalaman kereta. Oh sungguh bersih. Tiada debu. Makwe begitu gembira. Ape je laa yang aku melalut nih..zzzzzzzzzzzzzz

Tapikan, aku sebenarnya teringin nk beli accesories untuk kereta aku. Tapi aku rase mcam aku kurang berseni dan lack of confident myself you know.. kehkehekh.. Sian kereta aku , togel. Takpe ye baby. Nanti kakak labur duit belikan baby accesories yang comels-comels ye.. Baby replied: meowwww~~~

Hahaha.. ok la. dah tu je. Nanti sambung.