Followers

Thursday, 24 November 2011

Semua dah besarkan..


Imej atas ni adalah website official PM kita, Dato' Seri Najib Tun Razak. Website 1malaysia. Kena hacked oleh hacker indonesia la kan.. Aku elak label guna nama 'indon' sahaja sebab teringat cerita seseorang. Mereka tak gemar dipanggil indon sahaja... tulah ceritanya. Well, aku masih respect sensitiviti diorang.

Apa diorang nak tunjuk sebenarnya ni. Yang orang-orang Indonesia kencing berdiri? Yang orang Indonesia kalau kencing, memang tunjuk dekat orang. Yang orang Indonesia kalau kencing memang tak cari toilet? Main ikut dan nak lepas dekat mana-mana? Ini lawakla. Aku gelak dengan perangai si hacker tp dalam aku gelak terbit jugak rasa geram. Apa kita Malaysia ni teruk sangat ke. Tahap kebencian Indonesia terhadap Malaysia tu aku dah maklum, isu Manohara, isu Nirmala (orang gaji indonesia yang di dera di Malaysia). Tapi tak semua kan.. Dan Indonesia sendiri tak sedar ke yang saudara diorang ramai yang cari rezeki di Malaysia, diorang juga tak sedar ke ramai dlm kalangan diorang yang banyak lakukan jenayah di Malaysia. Ada kita berkelakuan seperti mereka?

Dah, tu je.. * tahniah Harimau Muda sempena kemenangan ke atas Indonesia pada Sea Games 2011 ni.

No comments:

Post a Comment